CO NÁS PŘIBLÍŽÍ K BOHU

CO NÁS PŘIBLÍŽÍ K BOHU






Neříkám, že když si silně osvojíš níže popsané umy, tak se přestaneš inkarnovat - znovuobjevíš své božství a ukončíš cestu životy. Myslím si však, pokud je začneš ve svém životě hledat a upřednostňovat, buď si jist, že se tvůj život změní.


Nadhled


Aneb jak se praví v knize Čtyři dohody - neber si nic osobně. Uč se po malých krůčcích. Zkus si více uvědomovat a hledat situace ve svém životě, kdy se řídíš tímto moudrem. Například se zaměř na svou energii během konverzace s druhými. Co ze sebe vydáváš? Co očekáváš od druhých? A jak bys to popsal?


Možná s tím souvisí i další pravidlo ze stejné knihy: Nedělej si domněnky. Neznáme záměry druhých lidí, nevíme, jak dopadnou jisté události, a i přesto si je domýšlíme. Zažila jsem ženu, co řekla stop svým domněnkám - řešit a negativně analyzovat různé situace dopředu, aniž by znala výsledek. Její duše zářila, s radostí dováděla, ne jako dítě, ale jako dospělá žena.


Vyrovnanost


Osobně si myslím, že člověk potlačující zvou žárlivost, je na tom hůře, než člověk neuvědomělý, který zase silněji a často projevuje svůj hněv. Veškeré sebepopírání nás oddaluje od našeho ryzího čistého srdce. Zakaluje naši mysl. Někdy je to mnohaletá práce, pokusit se o zharmonizování svých polarit. Myslím ale, že právě náš základní temperament se během našich životů moc nemění. Nebo spíše na začátku a na konci naší pouti je základní charakterová či chcete-li osobnostní energie podobná. V průběhu může být potlačována, nebo kalena karmou ...


Cest je samozřejmě nespočet. Záleží na nás, kterou si vybereme. Já ti přeji, ať po ní kráčíš s láskou, s co nejmenší sebekritikou a odsuzováním chyb ať už svých či druhých. Protože všichni CHYBY děláme a dělat musíme. Tak se u toho učení alespoň " bavme".

Komentáře

Oblíbené příspěvky